英語村第20回目(2023年12月12日)

更新日: 2023年12月12日

フィナーレはやっぱり英語村でクリスマス

光陰矢の如し。ついに今年度最後の英語村の活動日がやってきました。

2023年度後期10回目は、締めくくりにふさわしいクリスマス・イベントです。クリスマスならではのハッピーな飾り付けとクリスマス特製のカードゲームとコスチュームやハット、そして甘いチョコレートも参加者を待っています。30人以上の学生さんが元気いっぱいやってきました。クリスマス・ハットをかぶってスタンバイ完了。赤と緑に囲まれて心は小さい子供だった頃に戻った感じ。これはもう楽しんだ者勝ちに決まっています。

クリスマスの趣向を凝らしたカードが楽しくて会話が弾みます。例えば、’gifts’のカードでは、‘What do you want for Christmas?’という質問にサンタクロースに向けて手紙を書いてみましょうというもの。別のカードにはしっかりと様々なギフトの中身をイラストと英語表現でが示されたカードも用意されています。クリスマスにまつわるobjectsやCharactersやactivitiesも然りです。こういう言い方をするんだなと学びながら声を出してQ&Aを楽しむことができますね。

実際のカードはこんな感じ。分かりやすくて可愛いですね。

丸い缶がキュートな’Spot it! Holidays’カードは、「Spot=見つける」ことを競うゲームです。ルールは色々あるようですが、間違い探しの要領で、2枚いっぺんにめくって同じ絵と絵、単語と単語、または絵と単語のペアを一番早く見つけた人がカードを獲得するという手順。瞬間認知能力を試されるゲームでなかなか興奮させられます。

このゲームを始めたら時が経つのを忘れてしまいそうです。

あっという間の1年間の英語村でした。楽しい活動を経験した学生さんたち、ぜひ未経験の友達に有意義なチャンスの存在を教えてあげてください。

Katrinaさんから後期第10回目へのメッセージをいただきました。

EV#10

As we say goodbye to another semester, today’s final English Village (EV) event was filled with joy. We wrapped up the semester on a festive note with a Christmas-themed event.

A big thank you to all students who not only attended but actively joined in the Christmas-themed activities. Your enthusiasm made it a memorable occasion for everyone.

To those graduating next year, a special shout-out to you. We’ve seen and appreciate the great improvement in your conversation skills over these past few years. Although we’ll miss you, we wish you the very best as you step into the next chapter of your lives and careers.

Thanks to all students who’ve been part of our EV community. We are looking forward to seeing familiar faces and new participants at next year’s EV events. Wishing you all a joyful holiday season filled with warmth and laughter.

See you next year for more language adventures!

Happy Holidays!

Please do join us Tuesdays. Drop in any time from 10:20-13:20 (even ten minutes is OK!) – let’s have fun together!